Kalite Çalışmaları

 

Kurum Bilgileri

Misyon

Sanat yapıtları, uygarlık tarihi boyunca insanoğlunun her türlü deneyimi karşısında bir cephesiyle yerel, gelenekçi, törel kimliğini ve değerlerini muhafaza eden ve yansıtan; diğer cepheleriyle yaratıcı, yenilikçi, kapsayıcı, evrensel, gözlemci, ferasetli, analitik, eleştirel, nesnel ve öznel reflekslerini yansıtan somut kültürel ürünlerdir. Sanat yapıtları öz ve işlev açısından, toplumsal, törel bağlayıcılığı; uygarlık tarihi boyunca toplumları dönüştüren kültürel bir dinamik olması; yerelle evrenseli, bireyler ve toplumlar ölçeğinde uzlaştırıp ilişkilendiren doğası gereğince uygarlık tarihinin nesnel ve çok yönlü bir okumasını mümkün kılar.   

Sanat Tarihi disiplini, sanat yapıtlarını, içinde üretildikleri zaman ve coğrafyanın koşullarını, söz konusu etki ve etkileşimleri, geçen zaman içerisinde yapıtın öz yaşam öyküsünün yanı sıra ona atfedilen bağlamın ve ona yönelik değerlendirmelerin evrimini, Sanat Tarihi araştırma yöntemleriyle birlikte yardımcı disiplinlerin sağladığı bilimsel verileri de kullanarak çok perspektifli inceleme ve değerlendirmeye tabi tutar.  Ülkemiz coğrafyası, uygarlığın beşiği, tarih boyunca çok çeşitli uygarlıkların ev sahibi olması, keza üzerinde durduğu tarih ve kültür tabakalarının, tanık olduğu kültürel kesişimlerin, etkileşimlerin benzersizliği sebebiyle Sanat Tarihi disiplini ve eğitimi açısından eşsiz özelliktedir. Sanatın ve Sanat Tarihi disiplininin bu çok kapsamlı ve perspektifli doğasına, üzerinde yaşadığımız coğrafyanın istisnai niteliğine uygun olarak, ilaveten tüm anabilim dallarına yayılmış öğretim üyesi yelpazesinin ülkemizdeki sanat tarihi bölümlerinin geneline nazaran sağladığı ayrıcalıkla, Türk ve İslam Sanatı, Türk Dünyası ve Orta Çağ Kültürleri Arkeolojisi, Bizans Sanatı ve Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Ana Bilim Dallarında eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmekte olan bölümümüzün misyonu,

-          Antik çağlardan günümüze Türkiye coğrafyasında var olmuş kültürel ve sanatsal zenginliği, birikimi bilimsel bilgiye dönüştürerek belgelemek, dünya sanat tarihi içerisindeki yerini, kesişimlerini, ilintilerini, farklılıklarını tespit ederek evrensel ölçekte geçerli sanat tarihi araştırmaları yapmak,

-          Sağlam bir bilimsel ve entelektüel temele sahip, yaşadığı coğrafyanın kültürel ve sanatsal değerinin farkında olan, bu farkındalığın sorumluluğunu taşıyan, mesleki duyarlılığı güçlü, meselelere çok perspektifli, sorgulayıcı ve nesnel yaklaşabilen, fikir ve çözüm üretebilen, bağımsız araştırma yürütüp elde ettiği veriyi evrensel bağlamda geçerliliği olan bilimsel bilgiye dönüştürebilen, eleştirel bakış açısına dayalı analitik düşünme becerisine sahip yetkin sanat tarihçileri yetiştirmek,

-          Kültür varlıklarına gösterilmesi gereken özen ve verilmesi gereken değer bilincinin, yetiştirdiği sanat tarihçiler ve ortaya koyduğu araştırmalar yoluyla etkin bir biçimde yayılmasını sağlamak, bu sorumluluk uyarınca kamu kurumlarına ve sivil toplum örgütlerine ilgili hususlarda rehberlik yapmaktır.

Vizyon

Bölümümüz lisans ve lisansüstü programlarıyla, eğitim ve öğretim faaliyetlerindeki yelpazesini, olanaklarını her geçen gün daha da zenginleştirip sağlamlaştırarak, kültür varlıklarını, kültürel ve sanatsal mirası koruma, gelecek nesillere aktarma bilincine ve sorumluluğuna sahip, bu sorumluluğu yerine getirebilecekleri kilit noktalarda görev alabilecek, böyle bir pozisyon için bilhassa tercih edilen yetkinlikte uzman ve araştırmacılar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bir araştırma üniversitesi olmayı hedefleyen üniversitemizle bu ortak hedefi paylaşarak, bünyesindeki bütün ana bilim dallarında yapılan yayın ve araştırma faaliyetleriyle ulusal ve uluslararası düzeyde sesini duyuran özgün ve nitelikli çalışmalar üreten bir merkez haline gelmeyi; bilgi teknolojilerindeki gelişmelerin takip edilmesiyle, alanında eğitim ve araştırma faaliyetlerinde özellikle fayda sağlayacak teknolojilerin eğitim ve araştırma süreçlerine dahil edilmesiyle de Sanat Tarihi alanında uluslararası ölçütleri yakalamış bir bölüm olmayı amaçlamaktadır. Böylelikle bölümümüzün kısa vadede ülkemizdeki sanat tarihi bölümleri içerisinde yayın, araştırma ve mezun kalitesiyle öne çıkan bir bölüm ve uluslararası düzeyde emsal nitelik arz eden bir konuma gelmesi hedeflenmektedir.

05.11.2024 tarihinde bölümümüz danışma kurulunun görüşleri alınarak güncellenmiştir.

Bölümümüzün "Organizasyon Şeması" sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bölümümüzün "Yetki, Görev ve Sorumluluklar" sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bölümümüz Kalite Politikası ve Araştırma Politikası hazırlanmaktadır.

Akademik üst yönetim
Bölüm akademik personeli
Sanat Tarihi öğrencileri
 T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
 T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü
 T.C. Isparta Valiliği
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Müzesi
Isparta Belediyesi
Sanat Tarihi bölümü mezunları
Şehir halkı
TÜBİTAK
Yükseköğretim Kurulu
Bölümümüzün iç ve dış paydaş etki/önem matrisi hazırlandığında buradan ulaşabilirsiniz.

SDÜ Kalite Güvence Sistemi Karar Ağacı Modeli'ne buradan ulaşabilirsiniz.

Komisyonlar/Kurullar/Temsilciler

‍ 

‍ 

Mehmet Akça

Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin  Başkan- Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İ.T.B.F. Sanat Tarihi Bölümü- Öğretim Üyesi
Dr. Parvin Porzeynal  Üye- Tebriz Üniversitesi- Sanat Uzmanı
Uzm. Sanat Tarihçi Sibel Doğan Üye- Vakıflar Genel Müdürlüğü- Müze Araştırmacısı

Toplantı Tutanakları
Bölümümüz Kalite ve Akreditasyon Komisyonu toplantı tutanakları buradan yayınlanacaktır.

‍‍

Toplumsal Katkı Faaliyetleri Bölüm Toplumsal Katkı Faaliyetleri ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Çalışmaların tamamlanmasının ardından buradan paylaşılacaktır. 
Raporlar
Bölüm Öz-Değerlendirme Raporu ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Çalışmaların tamamlanmasının ardından buradan paylaşılacaktır. 

Bölüm AR-GE Raporu ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Çalışmaların tamamlanmasının ardından buradan paylaşılacaktır. 

Bölüm Öz Değerlendirme Raporu ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Çalışmaların tamamlanmasının ardından buradan paylaşılacaktır. 

Bölüm Faaliyet Raporu ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Çalışmaların tamamlanmasının ardından buradan paylaşılacaktır. 

Bölüm Çapraz Akran Raporu ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Çalışmaların tamamlanmasının ardından buradan paylaşılacaktır. 

Bölümümüzde uygulanacak anketlerin hazırlanma süreci devam etmektedir. Anketlerin uygulanmasının ardından anket raporları paylaşılacaktır.

İş Birlikleri/Protokoller/Anlaşmalar  

Akreditasyon Çalışmaları

 

İyileştirme Çalışmaları

Sıra No. Öneri Birimi / Kaynak Öneri Tarihi Öneri Gerekçesi İyileştirme İyileştirme Tarihi
1 Bölümümüzde Öğrenim Gören Gören Bir Öğrencinin Dilekçesi 19.02.2024 Mazeretli Ders Kaydı  Öğrencinin Mazeretli Ders Kayıt Dilekçesi Bölüm Başkanlığınca İncelenmiştir. 26.02.2024
2 Bölümümüzde Öğrenim Gören Gören Bir Öğrencinin Dilekçesi 04.03.2024 Mazeretli Ders Kaydı Öğrencinin Mazeretli Ders Kayıt Dilekçesi Bölüm Başkanlığınca İncelenmiştir.

04.03.2024

3 Bölümümüzde Öğrenim Gören Gören Bir Öğrencinin Dilekçesi 14.05.2024 Ders Saatleri Hakkında Bilgi Talebi Öğrencinin Dilekçesi İncelenerek Gerekli Birimden Bilgi Talebinde Bulunulmuştur.

16.05.2024

Diğer