Kalite Çalışmaları

 

Kurum Bilgileri

MİSYONUMUZ

Bölümümüzün misyonu, tarih alanında eleştirel ve nesnel bir bakış açısıyla uzmanlaşmış, ülke ve dünya sorunlarına geniş bir perspektiften yaklaşabilen, entelektüel birikimi güçlü bireyler yetiştirmektir. Türkiye’nin tarih alanındaki bilgi birikimini zenginleştirmek, toplumun geçmişi anlamasına ve bugünle bağlantı kurmasına katkıda bulunmak amacıyla, çağdaş yöntemlerle akademik çalışmalar yürütmek ve araştırmacılar yetiştirmek temel misyonlarımız arasındadır. Ayrıca, öğrencilerimizi topluma duyarlı, kendini ve dünyayı tanıyan bireyler olarak yetiştirerek, küresel ve bölgesel politikaların şekillenmesinde tarihin önemini vurgulamayı hedeflemekteyiz.

 

VİZYONUMUZ

Bölümümüz, tarih biliminin toplumsal hafızanın güçlenmesindeki rolüne odaklanarak, geçmiş, bugün ve gelecek arasında sağlam bağlar kuran bir akademik merkez olmayı hedeflemektedir. Küresel ve bölgesel sorunların kökenlerine inen tarihsel araştırmalar ile öğrencilerimizi sadece bilgi aktaran değil, dünyayı eleştirel bir gözle değerlendirebilen bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Geçmişin derslerini bugünün sorunlarına uygulayan ve tarihsel perspektifi toplumsal gelişim için bir rehber olarak kullanan bir bölüm olarak, tarihin çağdaş dünya üzerindeki etkilerini anlamaya yönelik çalışmalarla hem Türkiye’de hem de uluslararası düzeyde katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.

 

BÖLÜM STRATEJİSİ

Bölümümüz, misyon ve vizyonuna uyumlu olarak, Kalite Yönetim Sistemi Standartları doğrultusunda, yenilikçi ve sürekli gelişmeye açık bir anlayışla; mesleki bilgi, beceri ve özgüvene sahip, topluma hizmeti esas alan nitelikli bireyler yetiştiren, akademik ve idari birimlerin koordineli ve yüksek performansla çalışmalarını destekleyen, paydaş görüşlerine önem veren, ulusal ve uluslararası işbirliklerine açık, eğitim-öğretim ve araştırmada teknolojik ve bilimsel standartlara önem veren bir birim olmayı araştırma politikası olarak belirlemiştir. Ayrıca sahip olduğu öğretim üyeleriyle ulusal ve uluslararası nitelikte akademik yayınlar yapmayı, öğrencilerinin eleştirel ve nesnel bir bakış açısıyla uzmanlaşarak ülke ve dünya sorunlarına geniş bir perspektiften yaklaşabilecek koşulları sağlayan/öncülleyen bir politikası/hedefi/stratejisi vardır. Bunun yanında öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerinin tarih alanındaki bilgi birikimini zenginleştirerek sosyal iletişimi yüksek saygın bireylerin gelişimini temin etmek başkaca stratejimizdir1. Gelişmeye Açık Yönler ve Öneri: Bu hedefleri gerçekleştirmeye yönelik güçlü ve dinamik bir akademik kadroya sahip bölümümüzün kendi içerisinde iş birliğine dayalı (öğretim üyesi – öğretim üyesi); (öğretim üyesi – lisans/lisansüstü öğrenci) akademik projelerde bir araya gelmesi akademik potansiyelini ve niteliğini artıracaktır.

 

Not:Bölümümüzün Misyon ve Vizyonunun gözden geçirildiği toplantı tutanağı için Rapor1

Bölümümüzün Misyon ve Vizyonunun belirlenmesi konusunda Bölüm Danışma Kurulu görüşleri göz önünde bulundurulmuştur. Rapor2

 

Bölümümüzün "Yetki, Görev ve Sorumluluklar" sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bölümümüz misyon ve vizyonuna uyumlu, Kalite Yönetim Sistemi Standartları doğrultusunda, yenilikçi ve sürekli gelişmeye açık anlayışla; mesleki bilgi-beceri ve özgüvene sahip, topluma hizmeti esas alan nitelikli bireyler yetiştiren, akademik ve idari birimlerin koordineli ve yüksek bir performans ile çalışmalarına imkan sağlayan, yönetsel süreçlerde adil ve şeffaf olan, paydaş görüşlerine önem veren, ulusal ve uluslararası işbirliklerine açık olan, eğitim-öğretim ve araştırmada teknolojik ve bilimsel standartları önemseyen bir kurum olma, kalite ve araştırma politikası olarak benimsenmektedir.

1. SDÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Akademik Personeli
2. SDÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Akademik Personeli
3. SDÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Lisans/Lisansüstü Öğrencileri
1. Türk Tarih Kurumu
2. TÜBİTAK
3. Kültür ve Turizm Bakanlığı
4. Isparta Beledyesi
5. T.C. Isparta Valiliği
6. Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
7.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü
8. Diğer Üniversitelerin Tarih Bölümleri
9. Öğrenci Yakınları
10. Aday Öğrenciler
Bölümümüzün iç ve dış paydaş etki/önem matrisi hazırlanmaktadır.

SDÜ Kalite Güvence Sistemi Karar Ağacı Modeli'ne buradan ulaşabilirsiniz.

Komisyonlar/Kurullar/Temsilciler
Başkan Doç. Dr. Özgür TÜRKER
Üye Doç. Dr. Muzaffer DURAN
Üye Dr. Öğr. Üyesi Ayşe YARAR
Yedek Üye Arş. Gör. Tuğrul OTAÇ
Yedek Üye Arş. Gör. Kamile Gül DEVECİOĞLU
 

Başkan/Koordinatör Arş. Gör. Dr. Elif AŞCI
Üye Doç. Dr. Durmuş Volkan KARABOĞA
Üye Prof. Dr. Hakan KARAGÖZ
Yedek Üye Arş. Gör. Kamile Gül DEVECİOĞLU
Yedek Üye Arş. Gör. Tuğrul OTAÇ
 

Başkan Prof. Dr. Hakan KARAGÖZ
Üye Doç. Dr. Özgür TÜRKER
Üye Doç. Dr. Muzaffer DURAN
Yedek Üye Arş. Gör. Tuğrul OTAÇ
Yedek Üye Arş. Gör. Ali BULGURCU
 

‍ 

‍ 

Taha AKÇAY

Doç. Dr. Mehmet Ali KARAMAN Mehmet Akif Ersoy Üniv. Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü İstiklal Yerleşkesi/BURDUR
Öğr. Gör. Levent TEKİN Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Ortak Dersler Bölümü, Orman Fakültesi 1. Kat Doğu Yerleşkesi Çünür/ISPARTA
Tarih Öğretmeni Mücahit ARMAĞAN Isparta Işıkkent Anadolu İmam-Hatip Lisesi İstiklal Mah. 105. Cad. No.54 Merkez/ISPARTA

Toplantı Tutanakları
Arşive Ulaşmak İçin tıklayınız
08.02.2024 Tarihli Toplantı Tutanağı İçin tıklayınız
31.10.2024 Tarihli Toplantı Tutanağı İçin tıklayınız
07.11.2024 Tarihli Toplantı Tutanağı İçin tıklayınız

 

03.03.2022 Tarihli Toplantı Tutanağı İçin tıklayınız
Güz Dönemi 19.09.2024 Tarihli Toplantı Tutanağı İçin tıklayınız

Toplumsal Katkı Faaliyetleri
Bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yarar, 24 Ocak 2024 tarihinde Meksika'da Guadalajara Üniversitesi'nde "Modern Türkiye'nin Kuruluşu ve Kurucu İdeoloji Olarak Kemalizm" (Establishment of Modern Turkiye and Kemalism as a Founding Ideology) başlıklı konferans vermiştir.    
Bölümümüz ve SDÜ Tarih Topluluğu, "Sagalassos Antik Kenti" gezisi düzenlemiştir. Gezi bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Muzaffer Duran'ın rehberliğinde gerçekleşmiş, bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Ayşe Yarar da geziye eşlik etmiştir.  Geziyle ilgili haber için tıklayınız.

Geleneksel Türk mutfak kültürünün araştırılması, Isparta mutfak kültürünün bilimsel anlamda tanıtılması ve toplumsal bilincin oluşturulması amacıyla yapılan” Dünden Bugüne Türk Mutfağı ve Isparta Mutfak Kültürü” adlı panele, 21 Mayıs 2024 tarihinde, bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Bakır “Isparta Mutfak Kültüründe Kullanılan Hazırlama ve Sunum Kapları” adlı bildirisi ile katılım sağlamıştır. 

 

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hakan Karagöz, 29 Mayıs 2024 tarihinde TRT Antalya Radyosunda yayınlanmakta olan "Genç Yaşam" programında "İstanbul'un Fethini, Fethin Yansımalarını,
Günümüze Olan Etkilerini ve Gençlerin Bu Kutlu Zaferden Alması Gereken Dersler" konulu bir konuşma yapmıştır.
Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Bakır başkanlığında Uluborlu ilçesindeki Apollonia Antik Kenti'nde arkeolojik kazı çalışmaları başlatılmış ve ilk çalışmalar 15 Temmuz-9 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Detay için tıklayınız.
Uluborlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen, Lise öğrencilerinin tarih bilinci kazanmaları için yapılan etkinlikte bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Bakır Apollonia (Borgulu) antik kentinde yer alan eserlerin yerinde tanıtılması etkinliğekatılmıştır.   
Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yarar, 1 Ekim 2024 tarihinde Meksika'nın başkenti Meksiko şehrinde bulunan Otonom Metropolitan Üniversitesi'nde "Meksika ve Türkiye'de Ulus İnşası Sürecinde Sanatın Rolü: Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme" başlıklı bir konferans vermiştir.
Isparta turizmini geliştirme ve gastronomi kültürünü ortaya çıkararak turizme katkısını sağlamak amacıyla düzenlenen, pek çok kuruluş ile birlikte Üniversitemizin de katkılarıyla 3-6 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen Isparta Turizm ve Gastronomi Fuarında bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Bakır “Gelenekselden Moderne Yemek Kapları ve Sunumu” adlı bildirisi ile katılmıştır.  
Bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Tuğrul Otaç, 30 Ekim 2024 tarihinde Isparta Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda "Cumhuriyetin Kazanımları" başlıklı konferans vermiştir. Bilgi için tıklayınız
Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehir Kültür Akademisi kapsamında, bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Bakır tarafından 10 Aralık 2024 tarihinde "Isparta Mutfak Kültüründe Gelenekselden Moderne Mutfak Kapları ve Sunumları" konulu konferans verilmiştir.
Raporlar
07.03.2024 Tarihli Toplantı Raporu İçin tıklayınız 

AR-GE Tablosu İçin tıklayınız
AR-GE Raporu İçin tıklayınız
AR-GE Tablosu İçin tıklayınız
AR-GE Raporu İçin tıklayınız

AKTS Raporu İçin tıklayınız.
AKTS Raporu İçin tıklayınız

  Rapor İçin tıklayınız

Rapor için tıklayınız

Rapor için tıklayınız

Bölüm Faaliyet Raporu ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Çalışmaların tamamlanmasının ardından buradan paylaşılacaktır. 

2024 Tarih Bölümü Web Sayfası Hakkında Çapraz Akran Raporu

Anketlere Erişim İçin tıklayınız
Tarih Programı Kapsamında Öğrencilere Yönelik Bazı Derslerin AKTS İş Yükü Anketi Uygulamaları için tıklayınız.
Bölümümüzde uygulanacak anketlerin hazırlanma süreci devam etmektedir. Anketlerin uygulanmasının ardından anket raporları paylaşılacaktır.

İş Birlikleri/Protokoller/Anlaşmalar
Bölümümüz öğretim elemanı Arş. Gör. Tuğrul Otaç, 2022 yılı Aralık ayında Erasmus Akademik Personel Ders Alma Hareketliliği kapsamında Macaristan'ın Eger şehrinde bulunan Eszterházy Károly Catholic University'de çalışmalar yapmıştır.  
Bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yarar, Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’'nın desteklediği Latin Amerika’ya Los Turcos Göçü Araştırma Destek Programı kapsamında Latin Amerika’daki Turco Göçmenlerinin Geçmişten Günümüze Sosyo-Kültürel ve Sosyo-Ekonomik Etkileri: Meksika Örneği ve Başarı Hikayeleri başlıklı projeyi 1 Eylül 2023 - 29 Şubat 2024 tarihleri arasında Meksika'da yürütmüş; saha ve arşiv araştırmaları yapmıştır.   
Bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yarar, TÜBİTAK–2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında “Kolombiya Diplomatik Arşivi Belgelerinde Türkiye: Elçilik Raporları Üzerinden Bir Değerlendirme” başlıklı projeyi yürütmüş ve ulusal arşivlerde araştırma yapmıştır.
Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yarar’ın Kolombiya’nın Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanlığı’na bağlı oluşturulan araştırma gruplarından biri olan Osmanlı ve Türk Çalışmaları grubuna üyeliği söz konusudur. Bu grup 20. yüzyıldan bu yana Türkiye ile Latin Amerika ülkeleri arasındaki ilişkileri ve genel olarak da Osmanlı ve Cumhuriyet tarihini belgeler üzerinden incelemeyi amaç edinmiştir. 
Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Mıynat, Erasmus Akademik Personel Ders Verme Hareketliliği Kapsamında İspanya'nın "Universidad de Cádiz" isimli üniversitesinde çalışmalar yapmıştır.

Akreditasyon Çalışmaları

Bölümümüzün FEDEK tarafından yürütülmekte olan akreditasyon sürecine başlaması planlanmaktadır.

İyileştirme Çalışmaları

Sıra No. Öneri Birimi / Kaynak Öneri Tarihi Öneri Gerekçesi İyileştirme İyileştirme Tarihi
1 Bölüm Lisans 3. Sınıf Öğrencisi 01.10.2024

Çakışan Dersler

Dilekçe

Öğrenci talebi uygun görülmemiştir.

Karar

 

04.10.2024
2 Bölüm mezun durumdaki öğrenci 16.10.2024

Transkriptten yerine muadili alınmış derslerin çıkarılması

Dilekçe

Tarih Bölüm Kurul Kararı ile talep uygun görülmüş ve Dekanlığa arz edilmiştir.

Karar

17.10.2024

 

 

 

 

 

Bölüm Başkanlığı 08.11.2024

FEDEK Kalite Çalışmaları İçin Arşiv Odası Tahsisi Hakkında

Talep Yazısı

 

 

Dekanlık bu talebi uygun görmüştür.

 

Karar

 

 

11.11.2024

4 Bölüm öğrencisi

02.09.2024

 

Bilgi Alma: Öğrenci İşlerine Ulaşamama Üzerine

 

Talep

Bilgi verilmiştir.

Cevap

09.09.2024

Diğer

Tüm sınıfların toplantı raporu için tıklayınız
Birinci Sınıf (Örgün&İkinci Öğretim) Toplantı Raporu İçin tıklayınız
İkinci Sınıf (Örgün&İkinci Öğretim) Toplantı Raporu İçin tıklayınız
Üçüncü Sınıf (Örgün&İkinci Öğretim) Toplantı Raporu İçin tıklayınız
Dördüncü Sınıf (Örgün&İkinci Öğretim) Toplantı Raporu İçin tıklayınız
Birinci Sınıf (Örgün&İkinci Öğretim) Toplantı Raporu İçin tıklayınız
İkinci Sınıf (Örgün&İkinci Öğretim) Toplantı Raporu İçin tıklayınız
Üçüncü Sınıf (Örgün&İkinci Öğretim) Toplantı Raporu İçin tıklayınız
Dördüncü Sınıf (Örgün&İkinci Öğretim) Toplantı Raporu İçin tıklayınız
Birinci Sınıf Toplantı Raporu İçin tıklayınız
İkinci Sınıf Birinci Öğretim Toplantı Raporu İçin tıklayınız  
İkinci Sınıf İkinci Öğretim Toplantı Raporu İçin tıklayınız
Üçüncü Sınıf Birinci Öğretim Toplantı Raporu İçin tıklayınız
Üçüncü Sınıf İkinci Öğretim Toplantı Raporu İçin tıklayınız
Dördüncü Sınıf Birinci Öğretim Toplantı Raporu İçin tıklayınız
Dördüncü Sınıf İkinci Öğretim Toplantı Raporu İçin tıklayınız

 

Karar Tutanaklarına Erişim İçin tıklayınız.

‍‍

Bölüme Özgü Uygulamalar

1 Kasım 2019 tarihli konferans için tıklayınız.
13 Şubat 2020 tarihli konferans için tıklayınız.
18 Mart 2020 tarihli konferans için tıklayınız.
23 Nisan 2020 tarihli webinar için tıklayınız.
27 Ekim 2020 tarihli webinar için tıklayınız
26 Nisan 2021 tarihli webinar için tıklayınız.
4 Mayıs 2021 tarihli webinar için tıklayınız.
10 Kasım 2022 tarihli konferans için tıklayınız.
Tarih Konuşmaları I- 15 Aralık 2022 tarihli konferans için tıklayınız.
Tarih Konuşmaları II (Cumhuriyetimizin 100. Yılı) - 26 Ekim 2023  afiş, konferans için tıklayınız.
Tarih Konuşmaları III- 14 Ekim 2024 afiş, konferans için tıklayınız.
Program afişi için tıklayınız.
Tarih Söyleşileri I -28 Aralık 2023 tarihli konferans için tıklayınız.
Tarih Söyleşileri II - 11 Ocak 2024 tarihli konferans için tıklayınız.
Tarih Söyleşileri III - 25 Ocak 2024 tarihli konferans için tıklayınız.
Program afişi için tıklayınız.
Tarih Söyleşileri IV - 21 Mart 2024 tarihli konferans için tıklayınız.
Tarih Söyleşileri V - 28 Mart 2024  tarihli konferans için tıklayınız.
Tarih Söyleşileri VI - 16 Mayıs 2024 tarihli konferans için tıklayınız.