İsteğe Bağlı Staj

Aşağıdaki açılır menülerde isteğe bağlı staj için istenen formlar veya gerekli açıklamalar bulunmaktadır. Sağda bulunan oka basıp bir menüyü açarak ilgili menü hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

1. Öğrenci staj yapacağı kurumu şahsen veya staj kapısı üzerinden bulmalı.
2. Öğrenci SDÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi'ni tamamlamalı. Eğitim sonrası verilen İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası'nın 1 (bir) adet kopyasını başvuru dosyasına eklemeli.
3. İsteğe bağlı staj formu öğrenci tarafından 3 (üç) nüsha olacak şekilde doldurulmalı. İsteğe bağlı staj formunda yer alan bilgilerin doğru şekilde doldurulması öğrencinin sorumluluğundadır. 
4. İsteğe bağlı staj formunda "iş günü" hesaplanırken kamu kurumları için resmi çalışma günleri, özel kuruluşlar için kurumun çalışma günleri göz önünde bulundurulmalıdır. Resmi tatiller ve (şayet tatilse) cumartesi ve pazar günleri "iş günü" içerisinde sayılmamalıdır. İş günlerinin nasıl hesaplanması gerektiğine bir örnek buradan incelenebilir. Staj başlangıç ve bitiş tarihlerinin akademik takvim içerisinde olmamasına dikkat edilmelidir.
3. Doldurulan formlar staj yapılacak kurumdaki yetkiliye imzalatılmalı.
4. Staj başvuru dosyası SDÜ Psikoloji Bölümüne teslim edilmeli. Dosyanın içeriğinde şu evraklar yer almalı: İmzalanmış isteğe bağlı staj formu (3 adet), öğrencinin vesikalık fotoğrafı (3 adet) ve İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası (1 adet).
5. Öğrencinin staj başvurusu SDÜ Psikoloji Bölümü Staj Komisyonu tarafından onaylanırsa öğrenci isteğe bağlı staj formlarını teslim alarak SDÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığına imzalatmalı.
6. Öğrenci stajın başlamasından önceki 15 ile 7 gün arasında SDÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesindeki muhasebe birimine başvurarak stajın yapılacağını teyit etmeli. Bu teyit sürecinin ardından muhasebe birimi staj için gerekli sigorta işlemlerini başlatacaktır.
Not: Öğrencinin staj yapacağı kurum sigortayı kimin yapacağına ilişkin bir belge istiyorsa sigorta işlemlerinin bitmesinin ardından öğrenci e-Devlet üzerinden sigortanın yapıldığını gösterir belgeyi alarak staj yapacağı kuruma teslim edebilir.
1. Öğrenci stajını mutlaka (tercihen çalıştığı alanda lisansüstü eğitimini tamamlayarak uzmanlaşmış olan) bir psikoloğun yanında yapmalı. Öğrenci staj başvuru dosyasına yanında staj yapacağı psikoloğun CV'sini eklemelidir.
2. Öğrenci staj dosyasına staj programı veya staj kapsamı hakkında staj yaptığı kurumdan aldığı bir yazıyı eklemelidir.
3. Öğrenci stajını şahsen kuruma giderek yüz yüze yapmalıdır. Uzaktan veya çevrim içi staj başvuruları kabul edilmeyecektir.

Öğrenciler T. C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı üzerinden, gerekli koşulları sağlamaları hâlinde, isteğe bağlı staj başvurusu gerçekleştirebilirler.
Öğrenci isteğe bağlı staj kapsamında staj yapacağı yeri kendisi de belirleyebilir. Bu durumda öğrenci öncelikle bir kurumla isteğe bağlı staj için anlaşmalıdır. Bu süreç öğrencinin inisiyatifinde ilerlemektedir ve SDÜ Psikoloji Bölümü Staj Komisyonunun bu sürece bir katkısı bulunmamaktadır. Öğrenci kurumla anlaştıktan sonra kurum SDÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığına öğrencinin kurum bünyesinde staj yapacağını bildiren bir yazı göndermelidir. Öğrencinin staj yapmak istediği kurum gerekli niteliklere sahip değilse SDÜ Psikoloji Bölümü Staj Komisyonu öğrencinin staj başvurusunu reddedebilme hakkına sahiptir. Öğrenci staj yapacağı kurumda bir psikolog bulunması ve kurumun gerçek bir staj içeriği sunması gibi koşullara dikkat etmelidir.