Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça sorulan sorular arasında arama yapın.

 

1. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün amacı nedir?

Bölümümüzün amacı İngiliz dili ve edebiyatı alanında uzmanlaşmış mezunlar vermektir. Bu yolla İngilizceyi son derece yetkin biçimde kullanabilen, Batı kültürünü ve değerlerini tanıyarak işleyebilen bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Süleyman Demirel Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı’nı tamamlayan bireylerin farklı disiplinler ve kültürler arasında ilişki kurabilmeleri, toplumsal ve kültürel olgulara derinlikli yaklaşımlar sergileyebilmeleri amaçlanmaktadır.   

2. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü hangi fakülte bünyesinde yer alıyor ve kaç yıllık bir öğretim sunuyor?

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan bir bölümdür, öğretim süresi 4 yıldır ve öğrenim dili İngilizcedir.

3. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü hangi puan türünden öğrenci alıyor? 

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü yabancı dil puanı ile öğrenci kabul etmektedir.

4. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün ders programında ne tür dersler bulunmaktadır?

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’ndeki öğrenim hayatları boyunca öğrencilere İngiliz dili, edebiyatı ve kültürünün farklı dönemlerini ele alan dersler sunulur. Bu derslerin arasında metin çözümlemesi, roman, şiir, yazılı ve sözlü çeviri, eleştiri ve kültür kuramları, mitoloji, Amerikan Edebiyatı ve kültür çalışmaları gibi dersler de yer almaktadır. Öğrencilerimiz ikinci bir yabancı dil dersi seçme şansına sahiptirler. Alabilecekleri diğer seçmeli dersler sayesinde öğrencilerimiz çeviri, tiyatro, kültürel çalışmalar ve psikoloji gibi edebiyatla yakından ilgili alanlarda da yetkinlik kazanacaktır.

5. Sizin diğer İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerinden farklarınız nelerdir?

Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, deneyimli, donanımlı ve başarılı bir akademik kadroya sahiptir. Disiplinler arası çalışmaya elverişli, yenilikçi, farklı konularda uzmanlaşmaya olanak sağlayabilecek ders programlarına sahiptir.

Lisans eğitiminin yanı sıra Yüksek lisans programına da sahip olan Bölümümüzde çok sayıda uluslararası öğrenci de eğitim almaktadır.

Bölüm olarak bilimsel ve kültürel etkinliklere çok önem vermekte ve öğrencilerimizin yapılan aktivitelere katılılımları teşvik etmektedir. Bölümümüz Shakespeare Türkiye’de Festivali, İngiliz Dili ve Edebiyatı Konferansı, Uluslararası Dil, Edebiyat ve Kültür Konferansı, Deyişbilim Sempozyumu vb. çok ysaıda ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmıştır. Bunun yanında, dünyanın en ünlü dilbilimci ve filozoflarından Noam Chomsky, 2021 Nobel Edebiyat ödülü sahibi Abdulrazak Gurnah, edebiyat tarihçisi Stephen Greenblatt, ülkemizin en önemli çevirmenlerinden Prof. Dr. Özdemir Nutku, MIT Global Shakespeares Arşivi kurucusu Prof. Peter S. Donaldson, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Shakespeare Birthplace Trust Vakfı Onursal Başkanı Sir Stanley Wells ve çok sayıda bilim insanı, araştırmacı, edebiyatçı, çevirmen, yazar ve uzman bölümüzde misafir edilmiştir.

Bölümümüz fakülte ve üniversite bazında yurtdışına en çok öğrenci gönderen bölüm olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Her dönem çok sayıda öğrencimiz Erasmus+ ve Mevlana Programlarıyla farklı ülkelerde eğitim almaktadır. Ayrıca bölümümüzde çift anadal ve yandal programlarına kayıtlı olan çok sayıda öğrencimiz bulunmaktadır.

6. Eğitim-Öğretim hayatımla ilgili sorularımı kime yöneltebilirim?

Kayıt yaptırdıktan ve Hazırlık eğitimini tamamladıktan sonra her öğrencimize bir akademik danışman atanmaktadır. Sorularınızı öncelikle danışmanlarınıza yöneltiniz.

Diğer Önemli Notlar:

**İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü hakkında güncel duyurular ve haberler için lütfen bölüm web sitemizi düzenli olarak takip ediniz.

**İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü için mezuniyet koşulları, ders kayıt süreci, sınav işleyişleri, bütünleme sınavları, kayıt  dondurma, dönem uzatma gibi konular hakkında bilgiler web sitesinde detaylı olarak verilmiştir.

**Diğer sorularınızı akademik danışmanınıza, bölüm sekreterimize ve Öğrenci İşleri Birimi’ne iletebilirsiniz.