Konya Gezisi

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Bilge Hürmüzlü Kortholt, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Eda Armağan, Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğan Demirci’nin destekleri ile Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin ve Bölüm öğrencilerimizin katılımıyla 18.04. 2024 tarihinde Konya’ya bilimsel amaçlı bir teknik gezi düzenlenmiştir. Gezide; Beyşehir Eşrefoğlu Camisi, Konya- Beyşehir kervan yolunda   Kızılören Hanı, Kuruçeşme Hanı, kent merkezinde; Alaeddin Camisi, II. Kılıç Arslan Köşkü, Karatay Medresesi, İnce Minareli Medrese, Sahip Ata Camisi, Hanikah ve Hamamı, Sırçalı Medrese, Arkeoloji Müzesi, Konya- Aksaray kervan yolunda Zazadin Hanı yerinde görülerek incelenmiştir.

Yapıların yerinde görülmesinin kendilerinin bilimsel olarak gelişimlerine çok büyük katkı sağladığını belirten Sanat Tarihi Bölümü öğrencileri benzer gezilerin sürdürülmesi dileğinde bulundular.

Geziden fotoğraflar:

Yayın Tarihi: 24/04/2024