Kalehisar Ören Yerinde Gerçekleştirilen Yüzey Araştırmaları ve Kazı Çalışmalarını Konu Alan Konferans Gerçekleştirildi

10.03.2022 saat 10.00'da Fen Edebiyat Fakültesi Türker Taşaltın Salonunda Adnna Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünden Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin tarafından verilen konferansta, Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Mahmudiye köyünde bulunan Kalehisar Ören Yeri'nde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin sunum yapıldı.

2021 yılında alanda Çorum Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü Başkanlığında gerçekleştirilen kazılarda Bilimsel Danışmanlık yapan Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin, bölgede 2017 yılından itibaren de yüzey araştırması gerçekleştirmiştir. Sanat Tarihi açısından büyük öneme sahip olan Kalehisar Ören Yeri'nin çok iyi korunmuş bir Anadolu Selçuklu kenti olduğuna değinen Şahin, alandaki çalışmaların önümüzdeki yıllarda da devam ettireleceğini belirtti.

Konferansta Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Doğan Demirci ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Tabur açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. Sunumun ardından Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ali Tabur, Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin'e teşekkür belgesi takdim etti.

Yayın Tarihi: 10/03/2022