Misyon Vizyon

 

MİSYON

Misyonumuz temel felsefi disiplinler çerçevesinde genel formasyona sahip, eleştirel düşünebilen, fikir hayatımıza katkılarda bulunacak; ön kabullerden uzak, farklı kültürel değerlere ve yaşama biçimlerine saygılı, toplumsal ve akademik etik değerlere sahip, çağdaş bir öğrenme ve bilim ortamı oluşturarak, düşünmeye, anlamaya, araştırmaya istekli; farklı bakış açılarını dinleyebilen ve anlayan; farklı görüş ve düşüncelere açık ve tüm bu alanlar için hevesli bireyler yetiştirmektir.  Bilimsel araştırmaları takip etmek, özgün araştırmalarda bulunmaktır.

VİZYON

Felsefe alanında etkin ve özgün akademik çalışmalarda bulunmak. Bununla birlikte ulusal ve uluslararası kültürel birikimi inter-disiplinler işbirliği perspektifiyle ele alıp eleştirel bir tutumla değerlendiren, elde edilen sonuçları felsefi bir bakış açısıyla yorumlayan, toplumla paylaşan, dünya ve ülke  sorunları karşısında duyarlı öğrenciler yetiştiren, güncel problemlerin çözümüne felsefi katkılarda bulunan ve mezunları tercih edilen bir bölüm olmaktır.

AMAÇ

Felsefe Bölümü’nün amacı öğrencilerine kavramsal düşünmeyi ve felsefi düşüncenin tarihini öğretebilmek ve bu sayede çağımızın güncel sorunlarını felsefi bilgi ışığında araştırıp incelemeye yönelik bir eğitim sunmaktır. Bu sayede bölümümüz, felsefi bilginin ve düşünüşün toplumsal sorunlar karşısında en önemli çözüm araçlarından biri olduğu bilincini hem öğrencilerimize hem de felsefeyle ilgilenen diğer kişilere kazandırmayı, toplumsal sorunlara hem çözüm önerileri getirmeyi hem de önerileri getirebilecek bireyleri yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda hem felsefecilerin yapıtları temel alınarak felsefi miras tanıtılacak hem de temel felsefi sorunsallardan yola çıkılarak felsefi yöntem ve eleştirel düşünme kazandırılmaya çalışılacaktır. Bütün bu eğitim süreçleri sonunda bölümden mezun olanlar öğretmen ve akademisyen olabilecekleri gibi düşünmeyi ve yaratıcılığı gerektiren işlerde de başarılı olacaklardır.