Birim Kalite Çalışmaları

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan gelen 26.06.2020 tarih, 70335962.301.01.01-E sayılı yazıda, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı’ndan bildirilen “Akredite Program Bilgilerinin Toplanması ve Kabulü Hakkında Usul ve Esaslar” hakkındaki yazı tarafımıza ulaşmıştır. Bölüm kurulu, orta-uzun vadede FEDEK kapsamında akreditasyon çalışmalarına başlanmasını kararlaştırmıştır. Bu bağlamda, FEDEK Akreditasyon çalışmalarına 2026 yılı itibariyle başlanması planlanmaktadır.

 

PAYDAŞLAR

Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü İç Paydaşlar

1. Bölüm Akademik Personeli

2. Bölüm İdari Personeli

3. Bölüm Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri

4. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Dış Paydaşlar

1.      Mezun öğrenciler

2.      Diğer Üniversiteler

3.      Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okulları

4.      Milli Eğitim Bakanlığı’na özel eğitim kurumları

5.      Mezunların istihdam edildiği dış ticaret ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren özel şirket ve firmalar

6.      Isparta Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürlüğü

7.      Isparta İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü

8.      TÜBİTAK

9.      BAP

10.  Öğrenci ve Öğretim Elemanı ERASMUS+ değişim programı çerçevesinde protokol imzalanan kurumlar

11.  TC Kültür ve Turizm Bakanlığı

12.  Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü

13.  Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü

14.  İngiliz Dili ve Edebiyatı Araştırmaları Derneği (IDEA)

15.  Batı Kültürü ve Edebiyatları Araştırmaları (BAKEA)

16.  British Council Türkiye

17.  Uluslararası Shakespeare Festivali

18.  TRT

Süleyman Demirel Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü danışmanlıkları şu şekildedir:

I. Sınıf           Arş. Gör. Dr. Yasemen KİRİŞ YATAĞAN
II. Sınıf           Dr. Öğrt. Üyesi İlker ÖZÇELİK
III. Sınıf           Arş. Gör. Müjde DEMİRAY
IV. Sınıf           Doç. Dr. Şule ÖZÜN

 

I. sınıf danışmanı Arş. Gör. Dr. Yasemen KİRİŞ YATAĞAN tarafından 05 Mart 2024 Salı günü saat 10:30 da Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine bölümü tanıtan bir oryantasyon programı gerçekleştirilmiştir. Program esnasında, 2021 yılında Youtube üzerinden yayınlanan bölüm tanıtım videosu izlettirilmiştir.

II. sınıf danışmanı Dr. Öğrt. Üyesi İlker ÖZÇELİK tarafından 04 Mart 2024 Pazartesi günü saat 10:30 da Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine bölümü tanıtan bir oryantasyon programı gerçekleştirilmiştir. Program esnasında, 2021 yılında Youtube üzerinden yayınlanan bölüm tanıtım videosu izlettirilmiştir.

III. sınıf danışmanı Müjde DEMİRAY tarafından 06 Mart 2024 Çarşamba günü saat 10:30 da Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine bölümü tanıtan bir oryantasyon programı gerçekleştirilmiştir. Program esnasında, 2021 yılında Youtube üzerinden yayınlanan bölüm tanıtım videosu izlettirilmiştir.

IV. sınıf danışmanı Doç. Dr. Şule ÖZÜN tarafından 04 Mart 2024 Pazartesi günü saat 10:30 da Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine bölümü tanıtan bir oryantasyon programı gerçekleştirilmiştir. Program esnasında, 2021 yılında Youtube üzerinden yayınlanan bölüm tanıtım videosu izlettirilmiştir. 

 

Toplantıda aşağıdaki başlıklar ele alınmış ve ardından öğrencilerin bölüme, eğitim öğretim alanına ve kariyer planlarına dair soruları yanıtlandırılmıştır.

Öncelikli olarak bölüm kısaca tanıtılmıştır. Süleyman Demirel Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri çeşitli meslek dallarına hazırlayan İngiliz Dili ve Edebiyatı temelinde birçok ders sunmaktadır. Sekiz yarıyıllık ders planı içerisinde, dili inceleyen dilbilim dersleri ve edebiyat eserlerini inceleyen roman, tiyatro, öykü ve şiir derslerinin yanı sıra bilimsel araştırma yapmayı ve bilimsel okuma ve yazmayı geliştiren dersler ve İngilizce konuşmanın inceliklerini ve pratiklerini sağlayan dersler, iki dili birleştirecek çeviri dersleri ve ikinci yabancı dil dersleri sunulmaktadır. Bu dersler çerçevesinde çok yönlü eleştirel düşünceye sahip, İngilizce düşünen ve konuşabilen, edebiyat eserlerini inceleyip yorumlayabilen, bilimsel araştırma yapabilecek niteliklere sahip, temel çeviri becerisi kazanmış öğrenciler yetiştirmek hedeflenmektedir. Eğitim dili İngilizcedir.
2.  Bölümümüz sekiz yarıyıl eğitim vermektedir. Bunun öncesinde zorunlu hazırlık eğitimi sunulmaktadır. Her dönem 30 AKTS, toplamda 240 AKTS dersi başarı ile (GNO 2.00) tamamlayarak öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. 

3.  Genel Not ortalaması 1.8 altında olan öğrenciler 30 AKTS alabilirken, GNO 1.8 üzerinde olanlar 50 AKTS’ye kadar ders seçimi yapabilmektedir.

4.  Bölümümüz ERASMUS Değişim Programı kapsamında her yıl ortalama 15-20 öğrencimiz, çeşitli Avrupa ülkelerinde değişim anlaşmamız bulunan birçok üniversiteye gönderilmektedir. ERASMUS değişim programı dışında FARABİ ve MEVLANA programları da bulunmaktadır. Bu konuda detaylı bilgi için bölümümüz Erasmus/FARABİ/MEVLANA Koordinatörlerine başvurulabilir veya web sitesi üzerinden önemli tarihlere ve gerekli prosedüre erişilebilir.

5.  Not yükseltme amacıyla alt dönemden veya üst dönemden ders alabilmek mümkündür.

6.  İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü okurken öğrencilerin aynı zamanda Çift Ana Dal Programı ile başka bir bölüm okuma imkânı vardır.

7.  İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü okurken öğrencilerin aynı zamanda Sınavsız İkinci Üniversite programı dahilinde ikinci bir bölüm okuma imkânı bulunmaktadır.

8.  Derslerin dışında üniversitemizin sosyal aktiviteleri bulunmaktadır. Bunlar öğrencilerin sosyal gelişimini sağlamakta, kültürel bakışını çeşitlendirmektedir. Üniversitemizin düzenlediği şehir gezileri, konserler, sempozyumlar, konferanslar bu etkinliklere örnektir.

9.  Öğrencilerin kişisel gelişimini destekleyen, ilgi alanlarına yönelimlerini profesyonelleştirecek öğrenci kulüpleri, öğrenci toplulukları bulunmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız

10. Üniversite kütüphanemiz basılı ve online birçok kaynak barındırmaktadır. Araştırma yapılırken kütüphanedeki bilgisayarlardan faydalanılabileceği gibi, uzaktan kütüphaneye erişilip online kaynaklar temin edilebilir veya basılı kitapların mevcut olup olmadığı bakılabilmektedir.

11. Mezun öğrencilerimiz ‘Filolog’ unvanına sahip olmaktadır. Mezun öğrenciler akademik pozisyonlarda çalışabildikleri gibi gerekli formasyonu alıp devlet kurumlarında ve özel kurumlarda öğretmenlik de yapabilmektedir. Bunların dışında çevirmenlik, editörlük, tercümanlık, edebiyat eleştirmenliği gibi birçok alanda çalışma imkanına sahipler.

12. Bölümümüzden mezun olduktan sonra, akademik çalışmalarına devam etmek isteyen öğrencilerden istenen çeşitli sınavlar vardır; ALES, YDS (ve dengi sınavlar). Bunlar dışında Lisans Genel Not Ortalaması da önem kazanmaktadır.

13. Lisans mezuniyetinden sonra ayrıca çeşitli burslarla yurt dışında çeşitli üniversitelerde de Yüksel Lisans-Doktora yapılabilmektedir. Örnek olarak, Milli Eğitim Bakanlığının bu alanda bir bursu bulunmaktadır. Benzer olarak, lisans veya lisansüstü düzeyine ULUSAL AJANS’ın da staj ve eğitim hareketliliği programları mevcuttur. Detaylı bilgi için tıklayınız

 

1. Sınıf Danışmanlık Toplantı Tutanağı

2. Sınıf Danışmanlık Toplantı Tutanağı

3. Sınıf Danışmanlık Toplantı Tutanağı

4. Sınıf Danışmanlık Toplantı Tutanağı

Doç. Dr. Hüseyin KAFES Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi
Hüseyin Avni ŞATAF Isparta TED Koleji Müdürü
Yusuf ÜNVER Niğde Ulukışla Çiftehan Anadolu Lisesi Müdürü
Oktay BAŞYİĞİT  Ardıç Kitabevi 
Gökhan TAMKOÇ Formül Etiketçilik ve Ambalaj San. Tic. Ltd. Şti. Müdür