Tarih Konferansları-I

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi ve Tarih Bölümü tarafından 01.11.2019 Cuma günü 161 nolu amfide Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı UYAR’ın “Milli Mücadelenin 100. Yılında: Türk Tarihçiliği” konulu konferansı öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayri ÇAPRAZ’ın moderatörlüğünde gerçekleşen bilimsel etkinlikte Prof. Dr. Hakkı UYAR Cumhuriyet Dönemi Türk Tarihçiliği, Cumhuriyet Tarihi’nin kırılma noktaları, modernleşmede Cumhuriyet’in yeri, siyasi partiler, siyasi tarihimizde Süleyman Demirel, tarih arşivleri ve kullanımı konularına değindi. Etkinlik daha sonra öğrenci ve öğretim elemanlarının sorularıyla devam etti. Etkinlik sonunda Prof. Dr. Hakkı UYAR’a plaketini Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ali TABUR ve Fakültemizin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Bayram KODAMAN birlikte taktim ettiler.

Yayın Tarihi: 01/11/2019