Şair-Yazar Yavuz Bülent Bâkiler’le Hasbihâl” Konulu Söyleşi

SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 24/12/2019 tarihinde “Şair-Yazar Yavuz Bülent Bâkiler’le Hasbihâl” konulu söyleşi  gerçekleştirildi. SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali TABUR’un, SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami TURAN’ın, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin katıldığı, Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen program, saygı duruşu ile İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Söyleşide, şair ve yazar Yavuz Bülent Bâkiler, genelde edebiyatın, dilin, özelde Türk Edebiyatı ve Türk Dili’nin öneminden bahsederek kitap okumanın önemine işaret etti. Kendi hayatından da örnekler vererek dilin ve edebiyatın, hem insan hem de toplum hayatında ne kadar etkileyici bir rol oynadığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 27/12/2019