Rektörümüzün Yeni yıl mesajı


SDÜ olarak yeni yılı, geride bırakılan yılın iyi ve kötü yanlarıyla değerlendirildiği bir zaman dilimi olarak görüyoruz. Karşılanacak olan yılı da yeni projelerimizi umutla üretmeyi hedeflediğimiz bir yıl olarak değerlendiriyoruz.

 2022, ülkemiz için başarılar ve umutlar kadar zorlukları da içinde barındıran bir yıldı.  Ülkemizin içinde bulunduğu şartlara asla kayıtsız kalmayan SDÜ de günün koşulları dâhilinde Türkiye’nin sorunlarına ve günceline sahip çıkmış; vizyonu gereği de çözüm önerileri sunmuş ve üretmiştir. Bu doğrultuda Üniversitemiz kuruluşunun 30. yılı olan 2022’yi bilimsel ve kültürel açıdan oldukça verimli geçirmiştir. 2022’de, SDÜ olarak ürettiğimiz bilimi, sanayi ve ekonomi ile buluşturmamız, inovasyon ve girişimcilik atılımlarımız, SDÜ’ nün sahip olduğu daha nice değerleri paydaşlarımız ile birlikte yöre halkı ile paylaşmamız bizim için önemli çalışmaların başında geldi.  Bu çalışmaların bir sonucu olarak bugün itibarıyla gördük ki Süleyman Demirel Üniversitesi, Türkiye’nin ve dünyanın şartlarına adapte olabilen, sosyal, toplumsal ve ekonomik sorunlara duyarlı, çözüm üretebilen bir dünya üniversitesi konumuna gelmiştir.

2022 yılı SDÜ için akademik, idari ve fiziksel atılımlar açısından pek çok çalışmanın gerçekleştirildiği verimli bir yıl olarak geride kalırken Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü karşılamaya hazırlandığımız 2023’ü de yine aynı şekilde başarılarımızla övündüğümüz verimli bir yıl olarak geçirmeye hazırlanıyoruz. Bu başarılarda payı bulunan tüm paydaşlarımıza, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin akademik ve idari personeline, mezunlarımıza, SDÜ’yü her alanda destekleyen SDÜ dostlarına da şahsım ve Üniversitem adına şükranlarımı sunarım.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2023’ün milletimiz ve SDÜ için güzel bir yıl olmasını diler; yeni yılın başarı, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini umut ederim.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü

 

Yayın Tarihi: 31/12/2022
Okunma Sayısı: 462