Rektör Çarıkçı’nın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

Sevgili Gençler,

Geçmişimizi bilmeden geleceği şekillendiremeyiz. Bu yüzden şanlı tarihimiz, bizim en büyük yol göstericimiz; hedeflerimize ulaşma yolunda da güç aldığımız önemli bir kaynaktır. Bundan tam 103 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da kurtuluş mücadelemizin tohumları atılmış; öldü sayılan bir toplum, bir millet bu tarihle yeniden var olma mücadelesini başlatmıştır. “Bitti!” denilen yerden tekrar ayağa kalkıp kat kat güçlü düşmanımıza boyun eğmeden bağımsızlığımızı kazanmak için şaha kalkışımız ise tüm dünyaya azmin en büyük kanıtı olmuştur. Bu tarih milletimizin özündeki gücü tanımlayan, karakterimizi açıklayan önemli ve gurur veren bir gündür.

Günümüz ise küreselleşmenin sırtımıza yüklediği pek çok zorlukla doludur. Maddi ve manevi olmak üzere bu zorluklarla başa çıkabilmek, dünya milletleri içerisinde güçlü kalabilmek ve mevcudiyetimizi sürdürebilmek ise ayrı bir hüner ve çaba gerektirir. Bu konuda siz gençlerin üzerinize düşen pek çok görev vardır. Ancak Gazi Mustafa Kemal’in de “Gençliğe Hitabe”sinde belirttiği gibi “….Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.”

Üniversite bir anlamda  “gençlik” demektir. Siz kıymetli gençlerimizi ortak değerlerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda yarınların güçlü Türkiye’si için hazırlamak da Süleyman Demirel Üniversitesi olarak bizim en büyük görevimizdir. Ömrünüzün en kıymetli ve verimli yıllarında hayallerinizle, enerjinizle ve bu ülke için yapabileceklerinizle sizlere “ilham veren üniversite” olmak için durmadan ve yorulmadan sizler gibi bizler de çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle “ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nızı tebrik ediyor; şehit ve gazilerimizi bu anlamlı günde tekrar anıyor; bugünlerimizin mimarı olan tarihe mâl olmuş büyüklerimizi saygı ve şükranla yâd ediyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü

Yayın Tarihi: 18/05/2022
Okunma Sayısı: 286