19. Uluslararası Deyişbilim Sempozyumu Fakültemizde Düzenlendi

Her yıl farklı bir yükseköğretim kurumunda düzenlenen “Uluslararası Deyişbilim Sempozyumu” bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü’nün ev sahipliğinde 28-29 Kasım 2019 tarihleri arasında fakültemizde düzenlenmiştir. “Deyişbilim” Sempozyumu ülkemizde, alanında düzenlenen en eski ve çok önemli etkinliklerden birisidir. Etkinlik kapsamında 40 (kırk)’ın üzerinde bildiri sunulmuştur. Davetli konuşmacı olarak ülkemizde dilbilim alanında en yetkin bilim insanlarından birisi olan Sayın Prof. Dr. Ünsal ÖZÜNLÜ davet edilmiştir. Ayrıca ikinci davetli konuşmacı olarak Karadeniz Teknik Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Mustafa Zeki ÇIRAKLI konuşmalar yapmıştır. Etkinlik açılış töreninde sempozyum düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Ömer ŞEKERCİ, üniversite kavramını tarihsel ve etimolojik olarak ele almıştır. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Ali TABUR ise dilin önemi üzerine konuşmalar yapmıştır. Bu etkinlik ulusal ve uluslararası düzeyde kurumumuzun tanınırlığına büyük katkılar sağlayacaktır. Sempozyum düzenleme kurulu, etkinlik sonunda aldığı kararla 20. Uluslararası Deyişbilim Sempozyumu’nu 2020 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenmesi konusunda tavsiye kararı almıştır. Bu kararın alınmasında etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olması ve katılımcıların büyük memnuniyeti büyük rol oynamıştır.

Yayın Tarihi: 02/12/2019