SDÜ Psikoloji Bölümüne Hoş Geldiniz!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sonuçlarına göre SDÜ Psikoloji Bölümüne kayıt yaptıran yeni öğrencilerimiz, bölümümüze yönelik merak ettiklerini ve yanıtlarını aşağıda bulabilirler.

Bölümümüz Süleyman Demirel Üniversitesinin Doğu Yerleşkesinde bulunan Fen Edebiyat Fakültesi binasının üçüncü katında yer almaktadır. Bölümün iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca bölümümüz hakkındaki gelişmeleri Facebook, Instagram ve Twitter üzerinden de takip edebilirsiniz.

SDÜ Psikoloji Bölümü 2005 yılında kuruldu ve 2019 yılından itibaren lisans eğitimine başladı. Bölüm olarak vizyonumuz araştırma, uygulama ve öğretim konularında hem ulusal hem de uluslararası alanda önde gelen bölümlerden biri olmaktır. Bu doğrultuda öğrenme ve öğretme faaliyetlerine kendimizi adadık. Bölümün misyon ve vizyonu hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
SDÜ Psikoloji Bölümü biri profesör, biri doçent, dördü doktor öğretim üyesi ve üçü araştırma görevlisi olmak üzere dokuz akademik personelden oluşmaktadır. Bölümün akademik üyeleri hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Bölüm sekreteri hakkında detaylı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

SDÜ Psikoloji Bölümünde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı bulunmuyor. Bunun yerine I. ve II. yarıyılda sırasıyla ING-101 kodlu İngilizce-I ve ING-102 kodlu İngilizce-II derslerini zorunlu olarak alacaksınız.

SDÜ Psikoloji Bölümünde ders planları düzenli olarak gözden geçirilmekte ve öğrencilerimizin ve paydaşlarımızın istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmektedir. SDÜ Psikoloji Bölümünde 2023-2024 yılından itibaren uygulanacak ders planına buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca ders planında yer alan derslerin içeriklerini buradan inceleyebilirsiniz.

Derslerde kullanılacak materyallerin bilgileri (kitap, hesap makinesi vb.) ilgili dönemin ilk dersinde dersi veren öğretim üyesi tarafından duyurulacaktır. Ders programına öğrenci bilgi sistemi üzerinden, sınav programlarına ise öğrenci bilgi sistemi üzerinden ve SDÜ Psikoloji Bölümünün internet sayfasındaki "Duyurular" başlığından ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerimiz IV. yarıyılı veya VI. yarıyılı takip eden yaz dönemlerinde "isteğe bağlı" olarak staj yapabilir. Staj yapan öğrencilere kurumumuz tarafından staj için herhangi bir ücret ödemesi yapılmamaktadır. Staj yapmak isteyen öğrenciler staj yapacakları kurumu kendi imkanlarıyla veya T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin "Kariyer Kapısı" isimli uygulaması üzerinden bulmalıdır. Öğrencilerimiz Isparta harici illerde de stajlarını yapabilir. Staj yapan öğrencilerimiz istemeleri hâlinde staj raporlarını PSI-407 Bitirme Ödevi I ve PSI-408 Bitirme Ödevi II dersleri kapsamında bitirme ödevi yerine sunabilmektedir. Staj süreci hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

SDÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi öğrencilere yemek bursu sağlanmaktadır. Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından sağlanan yemek bursu hakkında detaylı bilgilere ve diğer imkanlara buradan ulaşabilirsiniz.