İsteğe Bağlı Staj Hakkında 09.05.2023 Tarihli Duyuru

İsteğe Bağlı Staj Süreci Hakkında Duyuru

“İsteğe bağlı staj” yapmak isteyen bölüm öğrencilerimizin dikkatine:

• Staj başvuru formlarının en geç 29.05.2023 Pazartesi günü mesai saatleri içerisinde SDÜ Psikoloji Bölümü Bölüm Sekreteri M. Eren YOLDEMİR’e teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Uygun staj yerini bulma yükümlülüğü öğrenciye aittir.
  • Öğrenci, stajını yurt içi veya yurt dışı kamu/özel kurum, kuruluş ve işyerlerinde yapabilir.
  • Öğrencinin bulup önerdiği staj yerinin “isteğe bağlı staj” için uygun olup olmadığına SDÜ Psikoloji Bölümü Staj Komisyonu karar verecektir.
  • Öğrenci, bulduğu staj yerinde staja başlamadan önce SDÜ Psikoloji Bölümü Staj Komisyonunun onayını almak zorundadır. Staj komisyonunun onayı olmadan başlanan stajlar geçerli değildir.
  • Öğrenci, staj yapmak istediği iş yerinin adını, adres ve iletişim bilgilerini, stajın başlama ve bitiş tarihlerini içeren bir formu staj yapmak istediği kurum onaylı olacak şekilde (Staj Formu) doldurup imzalayarak SDÜ Psikoloji Bölümü Staj Komisyonuna başvurur.
  • Staj başvurularını değerlendirecek olan SDÜ Psikoloji Bölümü Staj Komisyonu şu bölüm üyelerinden oluşmaktadır:

Staj Komisyonu Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Bahadır OKTAY

Staj Komisyonu Üyesi: Arş. Gör. Anıl KABLANOĞLU

Staj Komisyonu Üyesi: Arş. Gör. M. Zuhal BİLİK

• Başvuruları kabul edilen öğrenciler, Kurum Onay yazılarını ve Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Sertifikasını (Fotokopi) staj tarihlerinden en az 5 (beş) iş günü önce Bölüm Sekreterliklerine teslim etmek zorundadırlar. İstenilen belgelerde eksiklik olması ya da gecikme durumlarında stajlarına başlamış olsalar bile stajları kabul edilmeyecektir.
  • Eğitim-öğretim dönemleri içerisinde staj yapılamaz. Dolayısıyla stajların yaz döneminde yapılması gerekmektedir.
  • “İsteğe bağlı staj” süresi en az 20 (yirmi) ve en fazla 30 (otuz) iş günüdür.
  • Resmî tatiller ve pazar günleri staj süresine dahil edilemez. Cumartesi günleri çalışılan işyerlerinde cumartesi günleri de staj süresine dahil edilir.
  • Staj için gerekli tüm belgelere ve formlara SDÜ Fen Edebiyat Fakültesinin internet sayfasında bulunan “Dökümanlar” kategorisinden ulaşılabilir.
  • Staj süreci hakkında daha fazla bilgi almak için bu adresteki yönergelerin incelenmesi gerekmektedir.
Yayın Tarihi: 09/05/2023