“Tarihî Türk Çalgıları ve Çeng Dinletisi” Konulu Konferans

SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Tarihî Türk Çalgıları ve Çeng Dinletisi” konulu konferans, 05.04.2018 tarihinde, SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türker Taşaltın Konferans Salonu’nda SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzik Bilimleri Anasanat Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Cenk CELASİN’in katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Ardından Dr. Öğretim Üyesi Cenk CELASİN tarafından “Çeng Dinletisi” icra edilmiştir. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de büyük ilgi gösterdiği konferansta öncelikle tarihî Türk çalgıları ve bilhassa çeng hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Cenk CELASİN, daha sonra da Çeng dinletisi gerçekleştirdi. Konferans ve dinletinin ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selami TURAN tarafından Dr. Öğretim Üyesi Cenk CELASİN’e, katılım belgesi takdimi yapıldı.

Yayın Tarihi: 07/05/2018