“Âşıklık Geleneği ve Kültürümüz Üzerine” Konulu Söyleşi ve Dinleti

SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Âşıklık Geleneği ve Kültürümüz Üzerine” konulu söyleşi ve dinleti, 15.05.2018 tarihinde, SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türker Taşaltın Konferans Salonu’nda Âşık Kazanoğlu, Âşık Selami ve Necati OCAKCI’nın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Âşıklık geleneği, irticalen şiir söyleme, uyak verme gibi konular etrafında gerçekleştirilen söyleşiden sonra emekli öğretmen, şair ve yorumcu Necati OCAKCI tarafından şiir dinletisi icra edildi. Âşıklar, Âşık Kazanoğlu ve Âşık Selami, bağlamalarıyla âşıklık geleneğine dair örnekleri seslendirdiler. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği söyleşi ve dinletinin ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selami TURAN tarafından Âşık Kazanoğlu, Âşık Selami ve Necati OCAKCI’ya teşekkür ve katılım belgesi takdim edildi.

Yayın Tarihi: 16/05/2018