“Özgür Çoban’la Özgürce Şiirler”

SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 27/12/2019 tarihinde şair Özgür ÇOBAN ve gitarist-solist Mikail KARAKAYA’nın katılımlarıyla “Özgür Çoban’la Özgürce Şiirler” konulu bir etkinlik  gerçekleştirildi. SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami TURAN ve öğretim üyelerinin, öğrencilerin katıldığı etkinlik, Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Düzenlenen programda konuşan Prof. Dr. Selami TURAN, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak bu tür etkinlikleri daha önce de düzenlediklerini ve bundan sonra da düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. Prof. Dr. Selami TURAN, öğrencilerin her birinin içinde keşfedilmeyi bekleyen birer cevher bulunduğuna dair bir inanca sahip olduklarını, dolayısıyla her bir cevheri ortaya çıkarmak için şiir, tiyatro, müzik gibi içinde farklı sanatların bulunduğu faaliyetlere önem verdiklerini vurguladı. Etkinlikte, şiir kitaplarının yanında diksiyonla ilgili eserleri de bulunan şair Özgür ÇOBAN, öncelikle şiirin ve edebiyatın kendi hayatındaki yerine ve önemine işaret ederek konuşmasına başladı. Daha sonra, gitarist ve solist Mikail KARAKAYA’NIN gitarıyla ve sesiyle eşlik ettiği ÇOBAN, kendi şiirlerini seslendirdi. Özgür ÇOBAN, programda kitaplarından ikisini, etkinliğe katılan ve sahnede şiir okuyan iki öğrenciye hediye etti. Etkinliğin sonunda SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami TURAN ve Dr. Öğretim Üyesi Mehmet ÖZÇELİK tarafından Özgür ÇOBAN ve Mikail KARAKAYA’YA teşekkür belgesi ve hediye takdimi yapıldı. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yayın Tarihi: 27/12/2019