“Osmanlı Minyatüründe Tek Sayfada Kıyamet” Konulu Konferans

SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Osmanlı Minyatüründe Tek Sayfada Kıyamet” konulu konferans, 03.05.2018 tarihinde, SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türker Taşaltın Konferans Salonu’nda SDÜ İlahiyat Fakültesi İslâm Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk İslam Sanatları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahattin YAMAN’ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Konferans öncesinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri Abdullah EROL ve Metehan TANYILDIZ tarafından bağlama eşliğinde türkü ve şiir dinletisi icra edilmiştir. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği konferansta öncelikle Osmanlı minyatür sanatı ve resim geleneği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Bahattin YAMAN, daha sonra da Osmanlı dönemine ait bir minyatür sayfası üzerinde kıyametin ne şekilde tasvir edildiği üzerinde durdu. Konferans ve dinletinin ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selami TURAN tarafından Prof. Dr. Bahattin YAMAN ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri Abdullah EROL ve Metehan TANYILDIZ’a katılım ve teşekkür belgesi takdimi yapıldı.

Yayın Tarihi: 07/05/2018